Тести для діагностики коронавірусу – вже в Чернігові

Вчора пізно ввечері, 23 березня, до Чернігова, все ж таки, надійшла перша партія експрес та ПЛР тестів на коронавірус з Китаю.

Про це йдеться у повідомленні голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка.

Ця партія налічує — 5 000 екземплярів експрес-тестів, за допомогою яких можна буде перевірити на коронавірусну інфекцію COVID-19 людей, в яких вже є ознаки хвороби: температура, кашель, тощо. А ось кількість ПЛР-тестів, наразі, невідома.

Всі ці тести розподілятимуть між 15 інфекційними відділеннями лікарень в Чернігові та інших містах області.

Якщо швидкий тест виявив у людини COVID-19, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на полімеразно-ланцюгову реакцію.

ПЛР-тест – один із найточніших методів діагностики, адже дає змогу визначити наявність інфекції навіть при мінімальному вмісті її штамів у біологічному матеріалі.

Експрес-тести на коронавірус, які роблять лише за показаннями (симптоми + додаткові фактори ризику – контакт з хворим, поїздка за кордон) не мають 100-відсоткової точності.

А ось тести-ПЛР можуть встановлювати кінцевий діагноз потенційного хворого на коронавірус. Поки аналізи зібрані за допомогою ПЛР-тестів треба відправляти до Києва, але вже за кілька днів до Чернігова має надійти власна лабораторія, за допомогою якої, всі аналізи можна буде проводити на місці.

Источник

Новости Украины