The Jerusalem Post заявляє про «величезний успіх» атаки на збройовий завод в Ірані


The Jerusalem Post заявляє про "величезний успіх" атаки на збройовий завод в Ірані

Cкриншот з відео

Нічна атака безпілотників в іранському місті Ісфахан мала «величезний успіх», попри заяви Ірану про протилежне. Про це пише ізраїльська газета The Jerusalem Post, посилаючись на дані західних розвідувальних та іноземних джерел.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними видання, на місці удару в Ісфахані сталося чотири вибухи на об’єкті, що розробляє сучасну зброю, і збитки нібито виходять далеко за межі «незначного пошкодження даху», про який заявляє Іран.

Журналісти наголосили, що Ізраїль не визнає своєї причетності до ударів, але більшість західних розвідувальних та іранських джерел приписують Моссаду настільки ж успішні атаки на іранський ядерний об’єкт у Натанзі у липні 2020 року, на інший ядерний об’єкт у Натанзі у квітні 2021 року, ще один ядерний об’єкт у Караджі у червні 2021 року та знищення близько 120 або більше іранських безпілотників у лютому 2022 року.

Крім Моссада, зазначають журналісти, у світі є ще кілька організацій, які мають передові та точкові ударні можливості, продемонстровані в ході операції.

У матеріалі зазначають, що нинішня реакція Ірану збігається із реакцією на аналогічні інциденти раніше. У кожному з випадків Тегеран спочатку намагався вдати, що атаки не увінчалися успіхом, і визнавав ступінь шкоди лише тоді, коли супутникові фотографії чи інші докази потрапляли до публічної сфери.

  • Вночі 29 січня в Ірані безпілотники атакували низку об’єктів. Іранське держагентство IRNA заявило, що гучний вибух на військовому заводі в Ісфахані був спричинений «невдалою» атакою безпілотників.

Джерело

Новости Украины