Тиск силовиків і спроба рейдерства: один з найбільших виробників соняшникової олії може зупинитися

Тиск силовиків і спроба рейдерства: один з найбільших виробників соняшникової олії може зупинитися

Правоохоронці намагаються заарештувати майно та корпоративні права групи компаній ViOil. Все – нібито через наявність російського паспорта у засновника підприємства.

Провідний український виробник соняшникової олії заявляє про спробу рейдерства та переслідування з боку правоохоронних органів. Про це йдеться у статті на сайті “Антикорупційна правда”.

Зазначається, що діяльність групи компаній ViOil, до складу якої входять “Чернівецький олійножировий комбінат” і “Вінницький олійножировий комбінат”, може бути заблокована через клопотання правоохоронців про арешт майна, корпоративних прав і рахунків промисловців.

Від квітня цього року проти промислової групи розпочали три кримінальні провадження через можливу співпрацю з російськими окупантами. Йдеться про те, що засновник групи – Віктор Пономарчук – може мати громадянство РФ. Представники підприємства це заперечують, як спростовують і будь-яку економічну співпрацю з агресором.

“Промислова група заперечує торгівлю з ОРДЛО та виведення коштів до рф. Навпаки, впродовж останніх п’яти років компанії сплатили до державного та місцевих бюджетів України понад півмільярда гривень. Для розвитку діяльності – брали позики в українських і міжнародних банків. Все це підтверджується документами”, – йдеться у статті.

За даними ЗМІ, однотипні кримінальні справи проти ViOil розпочали одразу три структури – ДБР, Головне слідче управління Нацполіції та Подільське управління поліції Києва. При цьому, згідно з законодавством, справи про співпрацю з окупантами є підслідними СБУ.

Джерело

Новости Украины