Топ-4 натуральних засобів, які відлякують мишей у будинку

Топ-4 натуральных средства, отпугивающих мышей в доме

З приходом холодів до будинку можуть проникнути небажані гості – миші. Ці маленькі гризуни тільки на перший погляд здаються милими і невинними, насправді вони завдають великої шкоди житлу та здоров'ю людини. Вони гризуть меблі, електропроводку, стіни, псують продукти харчування, а також є переносниками небезпечних інфекційних захворювань. Раніше ми розповідали, як зробити мишоловку з підручних матеріалів, тепер поділимося способами, які відлякають набридливого гризуна.

Отруйні приманки можуть здатися простим рішенням, але вони вкрай ризиковані. Отрута може отруїти домашніх тварин та дітей, які до них доторкнуться. Тому безпечніше використовувати натуральні засоби, які не завдадуть шкоди оточуючим.

М'ятна олія

Олія перцевої м'яти – екологічний засіб для боротьби з гризунами у будинку. Це один із найефективніших методів, оскільки основні хімічні речовини, що знаходяться в олії м'яти, ментол та метадон, відлякують мишей, оскільки вони не переносять сильних запахів.

Нанесіть кілька крапель м'ятного масла на ватні диски і залиште в тих місцях, де зазвичай з'являються миші. Чим більше ви розкладете просочених м'ятою дисків, тим меншим є ризик того, що миші заповзуть до будинку, оскільки запах буде занадто сильним. Ви навіть можете спробувати посадити м'яту на подвір'ї свого будинку, ближче до вхідних дверей.

Кондиціонер для білизни

Миші не переносять запах кондиціонера для білизни, і це чудова новина, оскільки цей продукт знайдеться практично у кожному будинку. Помістіть тканину, оброблену кондиціонером, біля входу в оселю чи місцях, де можуть з'явитися гризуни. Мінус цього методу в тому, що кондиціонер швидко вивітрюється і через деякий час запах зникне. Доведеться час від часу міняти речі на свіжооброблені.

Використаний наповнювач для котячого туалету

Якщо у вас в будинку є кіт, то і наповнювач для котячого туалету також знайдеться. Помістіть небагато використаного ґрунту без запаху в банки і розмістіть ємності поруч із ймовірними місцями, де можуть з'явитися миші.

Яблучний оцет

Як згадувалося раніше, гризуни не переносять сильні запахи через їхній гострий нюх. Яблучний оцет має кислий різкий аромат, який добре відлякує багатьох істот, у тому числі мишей. Якщо ви не переносите запах оцту, то розбавте його водою – навіть у такому вигляді він діятиме на мишей.

Розпорошіть розчин з яблучного оцту по периметру вашого будинку, а також у місцях, де люблять з'являтися гризуни. Через місяць повторіть процедуру.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/understand/2022-09-21/top-4-naturalnyih-sredstva-otpugivayuschih-myishey-v-dome/48128

 

 

Новости Украины