Тримаємо курс: що відбувається з доларом та євро 24 листопада

Тримаємо курс: що відбувається з доларом та євро 24 листопада

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Незважаючи на те, що до ранку 24 листопада багато регіонів України залишалися без електрики 10 і більше годин, гривня поводилася напрочуд стійко.

Курс долара на готівковому ринку практично не змінився: у купівлі він додав 5 копійок, у продажу – 2 копійки. У свою чергу євро додав 15 копійок у купівлі та 35 копійок у продажу.

Після 14:00 у четвер 24 листопада на готівковому ринку долар у середньому купували по 39,80 грн, продавали — по 40,52 грн, тобто спред між купівлею та продажем трохи збільшився. Та сама тенденція у готівкового євро, який купують за 40,27 грн., а продають за 41,31 грн.

На чорному ринку покупці та продавці сходилися на курсі 40,29 грн за долар та 40,96 грн за євро.

Економісти нагадують, що міцність нацвалюти багато в чому забезпечує утримання Нацбанком коридору по долару 36,57-36,93 грн., хоча для цього регулятору доводиться розпродувати на міжбанку резерви. Деяким чином на руку гривні грає і висока інфляція: зростання цін призводить до того, що люди просто не мають вільних грошей на купівлю валюти, що трохи знижує тиск на валютний ринок.

І, нарешті, пише портал minfin, ефективними виявилися і заходи НБУ, покликані збити ажіотажний попит на валюту: від підкріплення кас банків готівкою до впровадження нових видів депозитів під розміщення куплених у банків доларів.

Джерело

Новости Украины