Віталій Бунечко: медики Житомирщини отримали доплату в розмірі 300%

У своєму дописі голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зазначив, що реформа вторинної і третинної ланки охорони здоров’я стала лакмусовим папірцем, тестом на витривалість медичних установ до нових умов, з якими вони зіштовхнулися.

«Серед них – пандемія коронавірусу, яка могла порушити плани проведення другого етапу змін.

Про досягнення та недоліки за перший місяць від старту наступного етапу медичної реформи обговорили на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та представників Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України», – говорить Віталій Бунечко .

Під час проведеної комісії чиновники розглянули питання здійснення виплат медичним працівникам за березень 2020 року, що працювали у вогнищах коронавірусу, стан укладення договорів про медичне обслуговування за 27 пакетами та стан закупівель обладнання на 2020 рік.

Голова Житомирської ОДА зазначає: «Ми можемо сказати, що вже станом на зараз, відповідно до постанови КМУ №285, медики Житомирщини отримали доплату в розмірі 300%.

За результатами наради ми надамо пропозиції щодо особливостей діяльності медичних закладів в регіоні, що включає наявність штатних працівників, потребу в таких працівниках та кількість обладнання, що використовується в медичних закладах.

Погоджуюсь з тезою Прем’єр-міністра України, що сигнали, які надходять від керівників медичних установ говорять про зміни діючої системи надання послуг. Проте, від цих кроків не повинні постраждати працівники лікарень та пацієнти, які потребують невідкладної допомоги».

медики лікарі доплати виплати житомир житомирщина віталій бунечко голова ода

Источник

Новости Украины