В Азербайджані заявили, що візит Пелосі до Вірменії не сприяє нормалізації ситуації


В Азербайджані заявили, що візит Пелосі до Вірменії не сприяє нормалізації ситуації

Ненсі Пелоси (Фото: EPA)

У МЗС Азербайджану висловили глибокий жаль через «неприйнятні» заяви спікера Палати представників США Ненсі Пелосі під час візиту до Вірменії, їх назвали «безпідставними та несправедливими». Там вважають, що заяви Пелосі спотворюють ситуацію у регіоні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У МЗС назвали інцидент у ніч з 12 на 13 вересня «широкомасштабною військовою провокацією» Вірменії проти Азербайджану, і цій «провокації» запобігли азербайджанські військові.

Наразі, за даними азербайджанської сторони, діє режим припинення вогню, вдалося запобігти ескалації ситуації. Всю відповідальність за загострення ситуації у регіоні Баку поклав на військово-політичне керівництво Вірменії.

У МЗС Азербайджану назвали Пелосі «провірменським політиком» і припустили, що вона використовує цей візит «для свого внутрішньополітичного порядку денного і для отримання підтримки вірменських лобістських кіл у США».

«З жалем наголошуємо, що Н. Пелосі, яка говорить про справедливість, не продемонструвала жодної позиції щодо політики агресії Вірменії проти Азербайджану, окупації території Азербайджану протягом майже 30 років, етнічних чисток сотень тисяч азербайджанців та інших подібних серйозних злочинів, за які несе відповідальність Вірменія», – йдеться у заяві.

Заяву Пелосі в МЗС Азербайджану назвали «серйозним ударом по зусиллям щодо нормалізації відносин між Вірменією та Азербайджаном».

  • Близько опівночі 13 вересня 2022 року на кордоні між Вірменією та Азербайджаном відбулося загострення, в якому сторони звинувачують одне одного.
  • 14 вересня Вірменія звернулася до Росії та ОДКБ з проханням про передбачену договором військову допомогу, але отримала фактичну відмову.
  • Пелосі сьогодні в Єревані заявила, що США підтримують територіальну цілісність Вірменії та засуджують «смертоносні напади Азербайджану» на цю країну, вважаючи їх нападами на суверенітет Вірменії.

Джерело

Новости Украины