В енергосистемі країни зберігається суттєвий дефіцит – Укренерго


В енергосистемі країни зберігається суттєвий дефіцит – Укренерго

Ілюстративне фото: depositphotos.com

Увечері 25 листопада в енергосистемі України зберігається суттєвий дефіцит. Про це повідомляє НЕК Укренерго.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, на 19:00 25 листопада в енергосистемі країни зберігається дефіцит – 30% від потреби споживання.

В Укренерго повідомили, що поетапне оновлення енергосистеми триває.

«Ремонтні бригади працюють цілодобово. Триває підключення електроенергії побутовим споживачам», – інформують енергетики.

Як повідомляється, диспетчерський центр Укренерго ще вранці повідомив кожному обленерго обсяги споживання, яких вони мають дотримуватись протягом доби.

Наголошується, що обленерго самостійно визначають черги відключень споживачів, а Укренерго лише обґрунтовує необхідний обсяг обмеження споживання.

«Обсяг наявних в системі потужностей достатній, для того, щоб найбільш оптимально та рівномірно чергувати обмеження споживачів в кожному регіоні та Києві», – заявили у національній енергокомпанії.

В Укренерго нагадали про необхідність економити електрику – це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на запобігання аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих регіонів.

  • 23 листопада Росія випустила по Україні близько 70 ракет, з яких 50 вдалося збити. Решта завдала значної шкоди енергосистемі, внаслідок чого на всій території України почалися аварійні відключення світла. Без електрики залишилася також Молдова.
  • Відключення електроенергії призвело до зупинки насосних станцій та збоїв у водопостачанні.
  • Вперше аварійно зупинилися всі українські АЕС та більшість ТЕС та ГЕС.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що українська енергосистема внаслідок російських обстрілів 23 листопада пережила блекаут. Відновити її цілісність вдалося лише 24 листопада о четвертій ранку.

Джерело

Новости Украины