В Міненерго завірили, що до вечора в Україні запрацюють АЕС

В Міненерго завірили, що до вечора в Україні запрацюють АЕС

Фото: REUTERS

Міністр енергетики Герман Галущенко розраховує, що атомні станції України почнуть працювати ввечері 24 листопада. Про це він заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини». За його словами, Україна з учора на сьогодні пережила блекаут, об’єднати енергосистему після ракетних ударів вдалося лише о 4:00 ранку.

— Ситуація важка по країні. Потрібно зрозуміти, що вчора насправді стався блекаут нашої енергосистеми через обстріли. Наразі, станом на 4 годину ранку вдалося об’єднати енергосистему. Вона працює як єдина, — наголосив Герман Галущенко.

Надвечір, за його словами, очікується запуск атомних електростанцій, які подадуть у мережу електроенергію, що допоможе зменшити дефіцит електрики.

— Відповідно збільшуватимемо обсяги генерації протягом дня. Розраховуємо, що до вечора вже почнуть працювати атомні електростанції та подавати електроенергію до мережі, — сказав міністр енергетики.

У середу, 23 листопада після російської атаки всі блоки Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС було відключено.

Джерело

Новости Украины