В Україні створять штаб для ліквідації наслідків ударів РФ по енергетичних об’єктах

В Україні створять штаб для ліквідації наслідків ударів РФ по енергетичних об'єктах

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив уряду створити координаційний штаб для швидкого реагування на наслідки, що виникли через удари російських військ по енергетичній інфраструктурі. Про це голова держави повідомив у вечірньому зверненні.

— За моїм дорученням Прем’єр-міністр України провів сьогодні нараду з Міненерго, Мінрегіоном, Мінфіном, «Нафтогазом». Буде утворений координаційний штаб для швидкого реагування на всі подібні прояви російського терору. Також будуть виділені кошти на відновлення пошкоджених об’єктів і для допомоги деокупованим територіям, – повідомив Зеленський.

Як зазначив голова держави, фахівцям вдалося відновити електропостачання у ряді областей, але росіяни знову завдали удару по ТЕЦ у Харкові.

— Енергозабезпечення Дніпропетровщини, Полтавщини, Сумщини, Харківської області та міста Харкова вдалося відновити. Але сьогодні – нові удари по енергетичних об’єктах. Нові відключення у Харкові. І маємо бути свідомі того, що підлість російських терористів не має меж – вони намагатимуться зробити системною й таку форму терору, — зазначив він.

Російські військові знову обстріляли Харківську ТЕЦ, внаслідок чого деякі райони міста та області залишились без електрики. Мер Харкова Ігор Терехов не відкидає повторних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі, що може призвести до нових відключень від мережі. У зв’язку з цим було ухвалено рішення про переселення мешканців багатоповерхових будинків до гуртожитків.

Джерело

Новости Украины