В Україні волонтери безкоштовно створюють телеграм-ботів благодійним організаціям, які допомагають ЗСУ

IT-студія дарує волонтерам, які допомагають ЗСУ – телеграм бота. Як отримати такий сервіс? У чому його користь?

Про це Відкритому розповів проєкт-менеджер студії «Magnumopus.space» Юрій Олійников.    

В Україні волонтери безкоштовно створюють телеграм-ботів благодійним організаціям, які допомагають ЗСУ

Юрій Олійников

Команда IT студії magnumopus.space створили телеграм бота, якого дарує будь-якій організації, яка допомагае ЗСУ. Раніше вони безкоштовно роздавали такі сторінки для допомоги тваринам. Приклад «ZooHelperBot», де будь-хто може розмістити інформацію про підтримку братів наших менших, переказати гроші на рахунок організації, або якось інакше надати поміч .

«Наша команда була заснована 4 роки тому в Харкові директором Богданом Шендриком. У нас знаходився офіс близько до Харківської ОДА. Коли туди прилетіла ракета, ми не були на місці й ніхто не постраждав, бо працювали дистанційно задля безпеки співробітників. Наш директор вирішив створити бота для волонтерів ще на початку війни. Перший бот був розповсюджений поміж 10 організацій. Тоді, було вирішено розробляти нові. Наразі бот для допомоги ЗСУ вже підключається до 5 організацій, а для волонтерства бот на стадії розробки», – розповів проєкт-менеджер студії «Magnumopus.space» Юрій Олійников.

Студія https://magnumopus.space/ абсолютно безкоштовно дарує волонтерам бот, включаючи навчання як ним користуватися й заповнювати його кнопками допомоги. Популярність телеграм-ботів останні 3 місяці в Україні беззаперечна. Кожна велика організація або державна установа має такий сервіс, а українці залюбки ним користуються. У телеграмі можна повідомити про пересування ворожої техніки, диверсійні групи, колаборантів, провокації та розповсюдження рашиських фейків. Тому, для нас інформаційний фронт надважливий. Боти набагато спрощують роботу волонтерам та економлять дорогоцінний час, який можна витратити з користю задля нашої перемоги.

Детальніше про проєкт дивіться у відео.

Источник

Новости Украины