В ЗСУ відреагували на російський «літакопад»

В ЗСУ відреагували на російський "літакопад"

Фото: odessa-life.od.ua (ілюстративне фото) Вчора в Брянській області впало п’ять літаків

В українських Повітряних силах заявляють, що до падіння літаків і вертольотів в Брянській області причетна російська ППО.

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що протягом 13 травня Росія втратила у Брянській області п’ять військових літаків. Про це він повідомив під час телемарафону в неділю, 14 травня.

По його словам, ворог задіював ударну авіаційну групу для атаки України з Брянської області.

«Вони це роблять щодня. Здійснювали удари керованими авіабомбами. Там вже мова про третій гелікоптер іде, тому п’ять загалом, мабуть, нарвалися на якісь неприємності. Хотіли бомбити наших мирних людей, наші регіони», — сказав Ігнат.

За його словами, до масових авіакатастроф причетні самі російські військові.

«Виходить, так. Так, звичайно. «Чорний день авіації» — вони вже це визнали, є аналіз. Кого вони збираються звільняти, карати за бардак, який відбувається. Приємно читати такі новини від ворога», — зазначив Ігнат.

Нагадаємо, сьогодні, 13 травня, у Росії розбилися два вертольоти Мі-8, винищувачі Су-34 і Су-35. Висловлювалися припущення, що їх вразили ракети ППО. 

За інформацією російського видання Комерсант, винищувачі та вертольоти входили в одну авіагрупу, яка нібито мала завдати удару по Чернігівській області України. Вертольоти використовували для підстраховки.

У Росії розбився винищувач МіГ-31

Джерело

Новости Украины