Верещук: На тимчасово окупованих територіях залишаються майже 1,2 млн. українців

Верещук: На тимчасово окупованих територіях залишаються майже 1,2 млн. українців

Фото: facebook.com/vereschuk.iryna

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що на захоплених росіянами територіях залишаються ще майже 1,2 млн. українців. Про це вона сказала в ефірі телемарафону.

— Мені відомо, що майже 300 тис. перебувають на Донеччині. Ми говоримо про те, що приблизно 500 тис. перебувають на Херсонщині. Ми розуміємо, що орієнтовно 350 тис. – у Запорізькій області, а також розуміємо, що зараз частину Харківської області звільнено, і більшість людей зможе або евакуюватись самостійно, або дочекатися наших евакуаційних автобусів, — сказала Верещук.

За її словами, загалом майже 1-1,2 млн. українців залишаються на тимчасово окупованих територіях. Верещук також повідомила, що у відомстві напрацьовують законопроект щодо деокупованих територій.

— Ми запросили і експертів, і міжнародні організації, і наших народних депутатів: широким колом напрацьовуватимемо такий законопроект (про деокуповані території, — сказала Верещук).

Раніше Верещук заявила про підготовку обов’язкової евакуації частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Джерело

Новости Украины