Відбулася зустріч Зеленського, Залужного, Остіна, Міллі, Саллівана. Про рішення не говорять


Відбулася зустріч Зеленського, Залужного, Остіна, Міллі, Саллівана. Про рішення не говорять

Валерій Залужний (Фото: Генштаб ЗСУ)

Сьогодні, 18 березня, відбулася онлайн-зустріч представників вищого військового командування України та США. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак. Про ухвалені рішення він не сказав.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За інформацією Єрмака, на зустрічі в режимі відеозв’язку були присутні головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі.

Наприкінці розмови приєднався президент Володимир Зеленський.

У зустрічі також взяли участь міністр оборони Олексій Рєзніков та його перший заступник Олександр Павлюк, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» Олександр Тарнавський, командувач Повітряними силами ЗСУ Микола Олещук.

«Ми докладно поінформували союзників про поточну ситуацію на фронті, бойові дії за найскладнішими напрямками, а також про невідкладні потреби української армії», – написав Єрмак.

Учасники зустрічі, за словами голови ОП, обговорили подальше надання Україні необхідної допомоги, зокрема техніки, озброєння та боєприпасів.

За інформацією Єрмака, Зеленський поділився думками щодо звільнення українських земель від російських окупантів.

  • 13 березня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що воїни в Бахмуті дають Україні час на підготовку резервів, щоб викинути росіян за кордон.

Читайте також: Залужний розраховує створити три корпуси в 60 000 бійців для наступу – The Economist

Джерело

Новости Украины