Відео підтверджує версію про зіткнення американського дрона з літаком РФ — американський чиновник


Відео підтверджує версію про зіткнення американського дрона з літаком РФ - американський чиновник

Скриншот з відео

Відео інциденту над Чорним морем за участю американського безпілотника і російського винищувача, опубліковане Пентагоном, «абсолютно підтверджує», що сталося фізичне зіткнення та скидання палива. Про це CNN сказав високопоставлений американський чиновник.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Однак відео не підтверджує наміри російського пілота.

«Не знаю», — відповів чиновник на запитання про те, чи справді російський пілот мав намір пошкодити гвинт американського безпілотника.

Чиновник переконаний, що відеозапис підтверджує «агресивні польоти» та «безрозсудність» російських льотчиків.

За словами двох американських чиновників, знайомих із даними розвідки, цього тижня високопосадовці російського Міністерства оборони віддали наказ російським винищувачам переслідувати американський безпілотник над Чорним морем.

Але немає жодних ознак того, що високопоставлені політичні лідери в Росії – особливо ті, що перебувають в Кремлі, включно з диктатором Володимиром Путіним, – знали про заплановану агресію заздалегідь, сказав один з американських чиновників.

  • 14 березня 2023 року один з двох російських винищувачів Су-27 пошкодив гвинт БПЛА MQ-9 над Чорним морем: ВПС США «затопили» дрон у міжнародних водах.
  • У Білому домі заявили, що перехоплення безпілотника було «небезпечним» і «непрофесійним», а США продовжать літати над Чорним морем.
  • МО РФ заявило, що винищувачі «не вступали в контакт» із БПЛА і він нібито впав сам.
  • У Пентагоні вважають, що зіткнення «ймовірно, пошкодило» МіГ.
  • 15 березня генерал ЗС США Міллі заявив, що безпілотник впав у тій частині Чорного моря, де глибина до 1,5 км, що ускладнює зусилля з пошуку уламків.
  • 16 березня у Білому домі визнали, що росіяни дісталися місця падіння MQ-9 біля Криму, але у Вашингтоні не переживають із цього приводу.

Читайте також: Глава Пентагону зателефонував Шойгу через інцидент з російським Су-27 і дроном США

Джерело

Новости Украины