Відкрита Європа не привела Росію до цивілізованості, може закрита допоможе – Кулеба


Відкрита Європа не привела Росію до цивілізованості, може закрита допоможе – Кулеба

Дмитро Кулеба (фото – ЕРА)

Можливість для громадян РФ їздити в Європу не дала Росії жодного імпульсу щодо її облагородження, але, може, такий імпульс надасть росіянам неможливість їздити в Європу. Таку гіпотезу висловив у Twitter глава МЗС Дмитро Кулеба.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Міністр зазначив, що поїздки громадян РФ до Євросоюзу не вплинули на Росію жодним чином.

«Після спрощення візового режиму у 2007 році Москва напала на Грузію, розв’язала війну з Україною, скоїла безліч злочинів – і все це за переважної підтримки населення», – написав він.

«Щоб змінити Росію, зачиніть двері перед російськими туристами», – запропонував міністр.


Відкрита Європа не привела Росію до цивілізованості, може закрита допоможе – Кулеба

ДОВІДКА. 8 серпня 2022-го президент Зеленський закликав ЄС закрити в’їзд для всіх росіян щонайменше до кінця її загарбницької війни проти України. Польща, Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Фінляндія, Данія й інші союзники підтримали, проти – Угорщина, ФРН, Франція, Кіпр, Іспанія, Італія, Греція, Португалія, США та Брюссель. Канцлер ФРН Шольц каже – «це війна Путіна, а не росіян». У МЗС ФРН повідомили, що обговорюватимуть обмеження, але не хочуть росіян «назавжди списувати». ЗМІ пишуть, що Франція та ФРН закликатимуть ЄС продовжити видавати візи росіянам. Топдипломат ЄС також проти, «попри будь-яку причину».

  • Глава МЗС Австрії Олександр Шалленберг сказав, що Австрія вважає «контрпродуктивним» заборону видавати туристичні шенгенські візи громадянам Росії.

Читайте також: Німеччина та Франція закликали не забороняти видавати візи росіянам – «розумно використовувати важіль»

Джерело

Новости Украины