Військові рф тиснуть на мешканців Бердянську та налаштовують їх на співпрацю

Военные рф давят на жителей Бердянска и настраивают их на сотрудничество

В Запорізькій області, а саме в Бердянську проводиться активна пропаганда рф — друкуються газети, захоплені радіо і телебачення.

Для роздачі «паспортів» військові рф на всіх окупованих територіях, в тому числі у Бердянську, захопили українські паспортні центри.

11 липня президент рф володимир путін підписав указ про спрощену видачу російського громадянства всім українцям. В той же час у МЗС заявили, що ця «паспортизація» українських громадян є «черговим зазіханням на суверенітет та територіальну цілісність України і не матиме правових наслідків».

"За допомогою паспортів вони хочуть виправдовувати порушення міжнародного права, збройну агресію і незаконну окупацію", — заявила Ірина Верещук і наголосила, що мета росіян очевидна.

Референдум стосовно статусу Запорізької області та безпосередньо Бердянська за попередніми даними, може статися в першій половині вересня. Про це пишуть в багатьох російських видавництвах. Але можна зробити висновок, що росіяни провалюють обсяги «паспортизації» і збір даних жителів окупованих територій, в тому числі в Бердянську. Про це свідчить намір до розширення масштабів підкупу населення.

Також росіяни тиснуть на мешканців Бердянську.

Хочеш працювати? Отримувати пенсію? Мати можливість купувати продукти, ліки, які коштують над дорого? Бердянцям в окупації пропонують вибір без вибору.

Можливості наразі знайти роботу в Бердянську майже немає, а яка є запропонована окупантами. Заощадження у людей закінчуються. Щоб виїхати з окупованих територій також потрібні гроші, а ще залишити домівку та тих, хто не в змозі витримати переїзд. Фактично людей підштовхують до співпраці з окупантами задля виживання.  Спочатку у формі підписання договору про співпрацю з оплатою відсотку від доходу або фіксовану суму.
 

Новости Украины