Винуватцеві смертельної ДТП у Запоріжжі можуть пом’якшити запобіжний захід

Виновнику смертельного ДТП в Запорожье могут смягчить меру пресечения

Страшна аварія сталася у Запоріжжі 28 липня. Серед білого дня іномарка врізалася в кілька машин і знесла комунальників.

Близько 13:00 водій автомобіля «BMW» 1992 року народження під час руху по проїжджій частині вулиці Європейської скоїв наїзд на припарковані автомобілі, внаслідок чого п'ять легковиків зазнали механічних пошкоджень. Крім цього, в аварії загинули кілька людей, які перебували в цей момент на узбіччі.

Водія було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За цим фактом слідчим порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. 29 липня Ленінським районним судом Запоріжжя фігуранту кримінального провадження було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Як пізніше стало відомо, Запорізький апеляційний суд розглядає пом'якшення запобіжного заходу водію, який спровокував смертельну ДТП. Адвокат підозрюваного просить випустити його із СІЗО. Близькі троє загиблих не заперечують. Ще два представники потерпілих проти. Підозрюваний вибачився перед усіма постраждалими. Суд узяв перерву до 12 вересня.

Винуватцеві смертельної ДТП у Запоріжжі можуть пом'якшити запобіжний захід

Новости Украины