Вісім головних новин України та світу на 19:00 30 березня


Вісім головних новин України та світу на 19:00 30 березня

Почаївська лавра (Фото — сайт УГКЦ)

1. Бахмут штурмують близько 6000 підготовлених «вагнерівців», ЗСУ влаштували бійню — генерал Міллі. Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Бахмут штурмують близько  6000 підготовлених терористів групи Вагнера і, можливо, ще 20 000 або 30 000 новобранців, частина яких була набрана з в’язниць (детальніше).

2. США: Ми не приймемо «мирних пропозицій» Китаю, які дозволять Росії напасти на Україну знову. У Державному департаменті США заявили, що Вашингтон не прийме «мирних пропозицій» КНР або інших країн, які дозволять РФ атакувати Україну знову (детальніше).

3. Україна отримала $1,25 млрд від США, Японія дасть ще $400 млн. Міністерство фінансів та Міністерство інфраструктури повідомили про нову допомогу від США та Японії (детальніше).

4. Raiffeisen визначився з майбутнім свого банку в Росії – продаж або відокремлення. Австрійський Raiffeisen Bank International працює над продажем свого банку в Росії або його відокремленням від основної групи (детальніше).

5. Євросоюз прив’язав майбутнє відносин із Китаєм до його позиції щодо війни Росії проти України. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прив’язала майбутнє відносин між Євросоюзом та Китаєм до позиції офіційного Пекіна щодо загарбницької війни Росії проти України (детальніше).

6. Суд у Франції відмовив Україні в екстрадиції Жеваго. Суд у французькому місті Шамбері (Франція) відмовив Україні в екстрадиції бізнесмена Костянтина Жеваго, повідомила його пресслужба (детальніше).

7. «Брутальна поведінка УПЦ МП». Мінкульт подав заяву в поліцію через події в Лаврі. Глава Мінкульту Олександр Ткаченко заявив про «брутальну поведінку» представників УПЦ Московського патріархату на території Києво-Печерської лаври. Через сьогоднішнє перешкоджання роботи комісії Мінкульту подано заяву в поліцію (детальніше).

8. Північна Македонія офіційно ухвалила рішення віддати Україні 12 бойових гелікоптерів Мі-24. Уряд Північної Македонії остаточно ухвалив рішення про передачу Україні ударних гелікоптерів Мі-24, які раніше були анонсовані Міністерством оборони країни (детальніше).

Читайте також тексти дня:

«Детективна історія»: Хто й навіщо купив палац під Хмельницьким за 1,5 млн (і що з цього вийде)

Націоналізація Альфа-Банку: політична доцільність проти економічної креативності

Як український розробник створив бот в Telegram для перевірки доказовості ліків

Криза на ринку праці в IT. Рекрутери більше не пишуть першими – як шукати роботу самостійно

Джерело

Новости Украины