Вісім високовольтних підстанцій на півдні та на заході допоможе відбудувати Німеччина – Укренерго


Вісім високовольтних підстанцій на півдні та на заході допоможе відбудувати Німеччина – Укренерго

Фото: Укренерго

Німеччина допоможе Україні відбудувати вісім високовольтних підстанцій на півдні та заході країни, які були зруйновані внаслідок російського ракетного терору. Про це повідомляє Укренерго.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Як зазначається, 16 грудня, міністр фінансів Сергій Марченко та голова правління Укренерго Володимир Кудрицький підписали угоди з Кредитною установою для відбудови (KfW), яка дозволить залучити 32,5 млн євро для фінансування відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури.

Уряд Німеччини на зустрічі представляла пані посол Анка Фельдгузен.

Отримані кошти підуть на встановлення вже найближчим часом на підстанціях обладнання, яке дозволить керувати їхньою роботою дистанційно з центрального диспетчерського пункту.

Повідомляється, що вісім відновлених високовольтних підстанцій на півдні та заході будуть автоматизованими, вимагатимуть мінімум персоналу, відповідатимуть вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі.

  • Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО відпрацювала «непогано», сказали у Повітряних силах. Пошкоджено деякі енергооб’єкти та є влучення в житловий будинок у Кривому Розі.
  • Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 із них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.
  • Ракети по Україні запускали бомбардувальники Ту-95МС та Ту-22М3, фрегат «Адмірал Макаров» і, ймовірно, винищувач Су-35, повідомили у ЗСУ.

Читайте також: Укренерго на день запровадило режим надзвичайної ситуації в енергетиці. Пояснюємо, для чого

Джерело

Новости Украины