Влада Угорщини замовила масштабну піар-кампанію проти антиросійських санкцій Євросоюзу – фото


Влада Угорщини замовила масштабну піар-кампанію проти антиросійських санкцій Євросоюзу – фото

Віктор Орбан (Фото — EPA)

Угорський уряд заплатив еквівалент 700 млн грн за пропагандистську кампанію проти антиросійських санкцій Євросоюзу. Про це, посилаючись на документ із канцелярії прем’єра, а також на численні характерні білборди та плакати по країні, пише RTL.hu.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Контракт було підписано на початку липня, але документацію опублікували лише 13 жовтня, і без доповнень, які розкривають точну тематику замовленої кампанії.

Ресурс повідомляє, що конкурс на розробку слогана та плаката, а також розміщення їх на вулицях виграли New Land Media Reklam та Lounge Design Szolgaltato, які «регулярно отримують замовлення від уряду Віктора Орбана».

У Кабміні країни очікують, що рекламники «виконають завдання, пов’язані з урядовою комунікацією на міжнародній та внутрішній арені, що впливають на майбутнє Європи», а також «завдання, пов’язані з урядовими рішеннями, які мають великий вплив на життя громадян».

Минулими вихідними Facebook-сторінка угорського уряду змінила обкладинку: туди поставили той самий плакат із зображенням авіабомби та написом «Брюссельські санкції руйнують нас». За посиланням – приклади реклами по місту.


Влада Угорщини замовила масштабну піар-кампанію проти антиросійських санкцій Євросоюзу – фото

Угорські журналісти пишуть, що «останніми місяцями уряд усіма силами намагався звинуватити санкції ЄС у зростанні цін на енергоносії, хоча ЄС взагалі не обмежував імпорт газу, а заходи, вжиті проти імпорту сирої нафти, ще не набули чинності».

  • 18 жовтня ЄС погодив навчальну місію для ЗСУ: Австрія та Угорщина не братимуть у ній участі.
  • Будапешт не продає Україні озброєння та забороняє його постачання в Україну через свою територію. Також Угорщина послідовно виступає за скасування санкцій ЄС проти країни-окупанта.
  • Сербія та Угорщина хочуть побудувати новий трубопровід для російської нафти, а Будапешт домовився з Газпромом про відстрочення платежів за газ, хоч і нібито планує відмовитися від нього до 2050 року.

Читайте також: Орбан про санкції ЄС проти Росії: Карлик запроваджує санкції проти гіганта

Джерело

Новости Украины