«Все готово». Лукашенко заявив, що літаки Білорусі переобладнали під ядерну зброю


"Все готово". Лукашенко заявив, що літаки Білорусі переобладнали під ядерну зброю

Олександр Лукашенко (скриншот)

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко стверджує, що країна-союзник російських окупантів переобладнала свої бойові літаки для несення російських ракет з ядерними боєголовками. Про це пише підконтрольний режиму держресурс Белта.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Самопроголошений президент Білорусі вкотре пригрозив Заходу, зокрема Україні, що «ніякі вертольоти, літаки, якщо вони підуть на загострення, їх не врятують».

«Ми колись з Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки Су для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиками ляпаємо? Все готово!», – запевнив він.

Йдеться про багатофункціональні винищувачі Су-35 покоління 4++ або про тактичні фронтові бомбардувальники Су-24.

Дивіться відео: Звернення Подоляка до білорусів: Скажіть «ні» z-чумі, ще не пізно стати народом-героєм

На тому ж підході до преси диктатор країни, з території якої завдавалися ракетні удари по Україні з наземних систем, і з повітря якої наносяться удари й зараз, заявив, що «особисто у мене склалося дуже хороше і добре ставлення до українців. Жодні вони не нацики. Націки – це ті, хто згори, починаючи від тих, хто нюхає, п’є і потім вякає з екранів телевізорів».

  • 5 лютого 2022 року Лукашенко заявляв, що «Україна ніколи з нами не воюватиме», а війська НАТО неспроможні протистояти військам РФ і РБ, «бо ця війна триватиме максимум три-чотири дні», і «поки вони там розгорнуться і надішлють сюди якісь війська, ми вже стоятимемо у Ла-Маншу».
  • Міноборони 25 серпня відповіло Лукашенку на його «вітання» українцям: «Бажаємо возз’єднання з Каддафі».

Читайте також: Лукашенко запевнив селян: Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад на Україну

Джерело

Новости Украины