Всі українці мають проходити військовий вишкіл, «поки Росія не розвалиться до кінця» – міністерка


Всі українці мають проходити військовий вишкіл, "поки Росія не розвалиться до кінця" – міністерка

Юлія Лапутіна (Фото: LIGA.net)

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявила, що все населення України має періодично проходити військовий вишкіл, «поки Росія не розвалиться до кінця». Про це вона заявила на пресконференції.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ми ж розуміємо, що наш ворог, поки Росія не розвалиться до кінця, буде з нами поруч. Ми маємо розуміти, що всі ці люди, які мали бойовий досвід, – це наш потенціал національної стійкості. Тобто ми маємо їх залишати у такому стані, щоб вони могли у разі ескалації воєнної загрози знову піти в стрій та захищати країну», – сказала Лапутіна.

Вона вважає, що в Україні мають бути періодичні військові навчання. Міністерка навела приклад Ізраїлю, де «кожного року людина будь-якої статі проходить військові курси».

«Ми маємо зробити відповідні кроки, щоб була постійна військова підготовка всього населення. А військові, які мають бойовий досвід, мають інтегруватися в навчальні заклади і навчати інших військовій підготовці», – заявила міністерка, додавши, що «ми прийдемо до того, що ми всі – країна захисників і захисниць, навіть ті, хто зараз живе в більш-менш мирних регіонах».

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не зацікавлена воювати на території Росії, а тільки вигнати окупантів зі своєї землі, саме для цього необхідна наступальна зброя.

Читайте також: Коротко | Розпад Росії та ядерна зброя. Світ через 10 років: прогноз Atlantic Council – за хвилину

Джерело

Новости Украины