У Бахчисараї закрили «на перевірку» ресторан, у якому грала «Червона калина»

У Бахчисараї закрили "на перевірку" ресторан, у якому грала "Червона калина"

Фото: ria82.ru

У кримському Бахчисараї закрили ресторан «Арпат», де відвідувачі під час урочистостей слухали українську пісню «Червона калина». Про це повідомив у ефірі «Міллет» так званий «голова міської адміністрації» Арсен Аблаєв.

– На сьогоднішній день відповідними службами, у тому числі адміністрацією збирається інформація, проводяться перевірки. Служби у своєму напрямку дадуть оцінку даній ситуації, як і щодо суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність, так і щодо всіх осіб, які брали участь у цьому заході, — заявив Аблаєв.

За даними «Крим.Реалії», силовики затримали родичку нареченого, на весіллі якого звучали українські пісні. На Ельвіру Абдуллаєву було складено два адмінпротоколи. Жінці інкримінують звинувачення за статтею 20.3.3 КоАП РФ «Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних Сил Росії», оскільки вона, будучи організатором урочистостей, допустила виконання української пісні.

Другий протокол було складено на Абдуллаєву за статтею 20.3 КоАП РФ «Пропаганда чи публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки, чи атрибутики чи символіки екстремістських організацій, чи інший атрибутики чи символіки».

Йдеться про інцидент, який трапився на початку вересня. Проросійський блогер Олександр Таліпов оприлюднив у мережі відео з весіллям, яке відзначалося у ресторані «Арпат». На кадрах гості урочистостей танцюють під пісню «Червона калина » та «Stefania» (Kalush Orchestra). Тоді так званий «голова Криму» Сергій Аксьонов погрожував кримінальною відповідальністю учасникам весіль у Криму, на яких звучали українські пісні.

Джерело

Новости Украины