У Бердянську відкрили Морський рятувальний центр — Новости Бердянска

20 жовтня, у нашому місті відбулося відкриття нового Морського рятувального центру, приурочене до 10-річчя створення казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба».

У Бердянську відкрили Морський рятувальний центр

Із зазначеною подією всіх присутніх привітав міський голова Валерій Баранов. До урочистого заходу долучилися радник з морських питань Посольства США в Україні Кевін Кільєр і заступник Міністра інфраструктури України Юрій Васьков.

Основна мета діяльності центру – це координація та керування операціями із пошуку та рятування в Азовському морі. При цьому задіюють спеціалізовані пошуково-рятувальні одиниці центру, а також рятувальнізасоби інших відомств і суден в акваторії моря. Новостворена служба перебуває в постійній пошуково-рятувальній готовності для оперативного порятунку людей, надання їм невідкладної медичної допомоги та евакуації в безпечне місце.

Рятувальний центр обладнаний системою спостереження за надводною обстановкою на базі AIS. Фахівці центру забезпечують цілодобове чергування, прийом та опрацювання сигналів лиха, а також безпосередньо взаємодіють із береговими радіоцентрами м. Бердянська та м. Маріуполя, що дозволяє забезпечити ефективне прийняття та обробку сигналів.

Оперативне та своєчасне реагування на надзвичайні ситуації потребує створення модерної матеріально-технічної бази, застосування новітніх технологій, наявності сучасних засобів зв’язку, а також оснащення надійними плавзасобами, які здатні подолати водні перешкоди, і сучасним рятувальним обладнанням, щоб ефективно проводити рятувальні операції на воді. Саме такий сучасно оснащений центр і відкрився в нашому місті.

Очільник міста Валерій Баранов узяв вітальне слово: «Я радий, що в нашому місті з’явився такий важливий підрозділ, який працюватиме в інтересах держави, а також мешканців і гостей нашого міста, надаватимете допомогу при виникненні надзвичайних ситуацій. Сподіваюся, що сьогоднішня подія дасть поштовх для плідної співпраці в напрямку безпеки людей. Якщо вам знадобиться підтримка міської влади, то ми охоче її надамо».

Источник

Новости Украины