У Бердянську за фактом незаконної вирубки лісонасаджень відкрито кримінальне провадження — Новости Бердянска

Речові докази вилучені. Встановлюється сума завданих збитків. Правоохоронці вкотре нагадують — за незаконну вирубку лісів законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

У Бердянську за фактом незаконної вирубки лісонасаджень відкрито кримінальне провадження

26 листопада близько 10:00 до Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від жінки про те, що вона чує як зараз у лісосмузі неподалік села Сахно Бердянського району невідомі пиляють дерева.

На місце події негайно виїхав наряд відділу реагування патрульної поліції. Правоохоронці встановили, що незаконну порубку дерев здійснювали троє жителів селища міського типу Андріївка Бердянського району 1982, 1994, 2000 років народження. Для документування злочину була викликана слідчо-оперативна група.

Під час огляду місця події слідчим вилучено близько 77 спилів деревини акація, які чоловіки спиляли за допомогою бензопили та завантажили до причепу автомобіля.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці закликають громадян не порушувати чинне законодавство і невідкладно повідомляти на спецлінію «102» про факти незаконної вирубки дерев, їх подальше транспортування або продаж.

Источник

Новости Украины