У Бериславі росіяни підірвали ЛЕП — світла може не бути до деокупації

У Бериславі росіяни підірвали ЛЕП - світла може не бути до деокупації

Фото: Зображення Alexei із сайту Pixabay

В окупованому Бериславі Херсонської області російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач. Ймовірно, світла не буде до повної деокупації міста. Про це повідомив глава Херcонської ОВА Ярослав Янушевич.

— Зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній… Місто залишилося без електроживлення, адже пошкодження досить масштабні. Оперативно полагодити поломки неможливо — бракує фахівців, обладнання та й російські загарбники не дадуть цього зробити, — написав він у своєму телеграм-каналі.

За словами Янушевича, також у Бериславі замінувано водонапірні свердловини. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що окупанти наказали мешканцям Бериславу виїхати з міста до 10 листопада. 

— Основною причиною окупанти вказують можливе руйнування Силами оборони України дамби Каховської ГЕС, — йдеться у вечірньому зведенні.

Берислав — центр Бериславського району Херсонської області. Постановою Кабінету міністрів внесений до списку історичних населених місць України, як найдавніше поселення області.

6 листопада окупаційна “адміністрація” Херсонської області заявила, що електрики немає у Херсоні та низці районів через “теракт” на магістралі Берислав-Каховка. Світло обіцяли дати «найближчим часом».

18 жовтня гауляйтер Володимир Сальдо оголосив в окупованій частині Херсонської області евакуацію на лівий берег Дніпра. 5 листопада речник оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк сказала, що росіяни намагаються затягнути ЗСУ у вуличні бої.

Джерело

Новости Украины