У Харківській області окупанти викрали та катували сімох громадян Шрі-Ланки


У Харківській області окупанти викрали та катували сімох громадян Шрі-Ланки

Фото: Facebook Сергія Болвінова

У Вовчанську Харківської області російські окупанти взяли в заручники сімох громадян Шрі-Ланки і катували їх, очевидно, вимагаючи грошей. Про це повідомив заступник начальника поліції Харківської області, начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він розповів, що жінка та шестеро чоловіків зі Шрі-Ланки на початку повномасштабного вторгнення перебували у Куп’янську. За словами Болвінова, вони вирішили не їхати, а сховатися. У травні вони намагалися пішки дійти Харкова. Але на першому ж блокпосту окупантів їх затримали, зв’язали їм руки, одягли мішки на голову та відвезли до імпровізованої в’язниці у Вовчанську, повідомив представник поліції.

Людей, за його словами, тримали у нелюдських умовах, змушували працювати прибиральниками. Жінку тримали у карцері протягом двох місяців. Також людей жорстоко катували. Але оскільки окупанти не спілкуються англійською, то іноземці не зрозуміли, що від них взагалі хочуть. Болвінов каже, що єдине, що вдалося зрозуміти шріланкійцям – слово money, яке росіяни говорили під час тортур.

«Зважаючи на це, друга армія світу вимагала із затриманих іноземців зі Шрі-Ланки гроші», – написав заступник голови поліції Харківської області.

Після деокупації Вовчанська іноземцям дали притулок в одному з готелів.

Поліція зв’язалася з посольством Шрі-Ланки та проводить слідчі дії.

Читайте також: «З цієї кімнати завжди кричали»: мешканець Куп’янська розповів про тортури ФСБ – відео

Джерело

Новости Украины