У ЄС засудили спроби рф привласнити Запорізьку АЕС

В ЕС осудили попытки России присвоить Запорожскую АЭС

Європейський Союз засуджує «указ» путіна й спроби росії привласнити Запорізьку АЕС та закликає державу-агресорку повернути станцію під повний контроль України.

«Ми серйозно занепокоєні діями росії на Запорізькій АЕС та навколо неї, як і на інших ядерних об’єктах в Україні, що становлять загрозу безпеці ядерних установок та персоналу і значно підвищують ризик ядерної аварії. Ми засуджуємо спроби росії легітимізувати незаконне захоплення нею ядерних об’єктів на суверенній території України, включно з нещодавнім "указом" президента путіна щодо Запорізької АЕС», – йдеться у заяві Європейського Союзу, передає Укрінформ.

У ЄС також засудили затримання російською стороною Ігоря Мурашова, який до викрадення очолював ЗАЕС, та висловили повну підтримку роботі МАГАТЕ і його керівника «щодо надання допомоги Україні у забезпеченні ядерної та фізичної безпеки, а також у збереженні виконання гарантій».

«Єдиний спосіб забезпечити довгострокову безпеку об’єкта – це виведення росією військ з ЗАЕС та повернення її під повний і виключний контроль України», – заявили у Євросоюзі.

Новости Украины