У Кремлі шукають цапів-відбувайлів за поразки в Україні – CNN


У Кремлі шукають цапів-відбувайлів за поразки в Україні – CNN

Володимир Путін та Сергій Шойгу (фото: EPA)

Високопосадовці у Кремлі намагаються перекласти відповідальність за військові невдачі Росії в Україні з російського політичного керівництва на військових. Про це повідомило CNN поінформоване джерело у структурах НАТО.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Кремлівські функціонери та керівники російських пропагандистських медіа гарячково обговорюють причини невдачі під Харковом і, схоже, намагаються зняти провину за невдачі з Путіна та покласти її на російське військове командування», – сказав чиновник.

На думку джерел агентства, перестановки у військовому керівництві Росії, проведені після поразки під Харковом, зробили структуру командування армією РФ ще більш безладною, ніж раніше.

Водночас, зазначають джерела CNN у розвідці США, російський диктатор Володимир Путін дає вказівки генералам, які командують дільницями фронту, через голову військового керівництва.

  • Настання ЗСУ на Херсонщину є «ретельно продуманою операцією» з ефективним використанням вогневої могутності, повідомив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.
  • Директор Центрального розвідуправління США Вільям Бернс заявив, що «не став би недооцінювати можливості та мужність українців», коментуючи контрнаступ Збройних Сил України.
  • Деякі підрозділи росіян на правому березі Дніпра на Херсонщині ведуть переговори з українськими воїнами, щоби скласти зброю.

Білий дім: Наступ України – це приголомшливий успіх, але попереду битва в районі Херсона

Джерело

Новости Украины