У Мелітополі окупанти продовжують грати з курсом гривні та рубля — нове роспорядження

В Мелитополе оккупанты продолжают играть с курсом гривны и рубля - новое распоряжение

За 7 місяців окупації гауляйтеру Є. Балицькому так і не вдалося перевести регіон на рублі.

Проте, щоб приховати критичну нестачу рублевої грошової маси на окупованих територіях, він нескінченно вводив Укази щодо зниження курсу гривні по відношенню до рубля, штучно занижуючи вартість української валюти. Кожен подібний указ супроводжувався різким стрибком цін.

Днями член фейкової Громадянської Ради адміністрації Запорізької області В. Рогов заявив про скасування ходіння української валюти, що готується, на окупованій території області. Також анонсував, що перед повним зникненням на окупованих територіях гривні курс рубля гривні зрівняють один до одного.

Шляхом таких безпідставних махінацій із курсом нова влада намагається приховати критичну нестачу рублевої грошової маси на окупованих територіях. Виплачувати людям обіцяні пенсії, зарплати та допомоги їм просто нема чим. А за недотримання встановленого курсу гривні до рубля працівників торгівлі та підприємців штрафуватимуть на 5 тисяч рублів за першого порушення. Друге порушення загрожує штрафом 25 тисяч рублів. Втретє — погрожують заборонити торгівлю. Причому в указі вони забули уточнити найголовніше — який все ж таки діючий курс. Адже міняють його так часто, що у торговців на ринку та покупців уже просто кругом голова.

— Від вас почало надходити багато звернень щодо того, що в магазинах та на ринках міста окремі торговці почали застосовувати курс 1 російського рубля до 1 української гривні в еквіваленті 1:1. З 05 вересня і зараз у Запорізькій області встановлено та діє курс 1,25 російського рубля за 1 українську гривню, — роз'яснила розгніваним мелітпільцям гауляйтер Галина Данильченко.

Перевзулися окупанти, що називається на льоту. Адже ціни знову підскочили і мелітопольцям, які так масово отали без роботи з урахуванням такої шаленої інфляції, просто не вижити. Мелітопольці, які вчора вийшли на ринки, були шоковані. Ціни підскочили моментально. Так, яйця, які протягом усієї окупації трималися на рівні 40 грн за десяток, подорожчали більше, ніж удвічі. Тепер у Мелітополі їх продають по 90 грн., а то й по 120 грн десяток.

Значно подорожчали і фрукти, низькі ціни яких у літній період для багатьох просто порятунок. Причому мелітопольці масово скаржаться, що торговці на ринку вже рахують усі 1 до 1 і сперечатися з ними марно. Адже штрафи то окупаційна влада запровадила, а курс не уточнили. У Рогова 1 до 1, у Данильченка 1,25 – дуже зручно, штрафувати можна у будь-якому випадку. Та й рублеву зону продавці також запровадили самостійно.

— Якщо курс 1,25 чому у такому разі не наводять лад? – обурюються городяни. Хто збільшив ціну "місцевого" на ринку" За охорону теж вартість збільшилася, ну і просто ціни на продукти і все інше — взагалі за гранню. Купувала чай — з мене взяли 440 рублів, ціни тільки в рублях. Хто встановив такий курс тільки за рублі — Я все можу зрозуміти, що панують, але у них концерти на першому місці… Пише, що соціальна держава, а за фактом можна тиждень перечекати, а потім з голоду помремо… Якщо ціни підняли — вони їх більше ніколи не опустять, навіщо? Ми як слабка ланка в ланцюзі…

Новости Украины