У Міноборони закликали припинити публічні обговорення майбутнього контрнаступу


У Міноборони закликали припинити публічні обговорення майбутнього контрнаступу

Ганна Маляр (Фото: Ukrinform)

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала припинити публічні обговорювання військових планів ЗСУ, бо це може зашкодити майбутньому контрнаступу. Про це вона написала в Telegram.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу», – написала Маляр.

Вона нагадала, що стратегічні військові плани та задуми мають право оприлюднювати три особи в Україні: верховний головнокомандувач (президент), міністр оборони, головнокомандувач ЗСУ. Всі інші, за її словами, мають «лише цитувати».

«Не треба задавати в ефірах питання експертам: а як же там контрнаступ. Не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії», – закликали заступниця міністра.

  • 23 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники України передали їй «достатньо» військової техніки, включно з танками, бойовими машинами та реактивною артилерією, «щоб дати українцям можливість відвоювати територію та звільнити все більше і більше земель».
  • Сьогодні, 25 березня, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поки не може розпочати наступ, бо чекає на постачання боєприпасів та зброї від західних союзників.

Читайте також: «Бачимо затягування». Зеленський пояснив ЄС, через що не вдається прискорити закінчення війни

Джерело

Новости Украины