У МЗС викликали апостольського нунція через висловлювання Папи Римського про смерть Дугіної

У МЗС викликали апостольського нунція через висловлювання Папи Римського про смерть Дугіної

Фото: mfa.gov.ua

У Міністерстві закордонних справ «розчаровані» висловлюванням Папи Римського про загиблу доньку ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна — Дар’ї. З цього приводу у відомство викликали апостольського нунція в Україні архієпископа Вісвалдаса Кулбокаса. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

— Вісвальдасу Кульбокасу було наголошено, що в Україні глибоко розчаровані словами Понтифіка, які несправедливо прирівнюють агресора та жертву. При цьому викликає нерозуміння рішення Папи Франциска згадати у контексті російсько-української війни смерть російської громадянки на території Росії, до якої Україна не має жодного відношення., – зазначено у заяві відомства.

Також у МЗС наголосили у розмові з апостольським нунцією на те, що з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну понтифік жодного разу не приділив особливої уваги конкретним жертвам війни загиблих від рук російських військових. Серед них – 376 українських дітей.

— В українському зовнішньополітичному відомстві висловили сподівання, що надалі Святий Престол уникатиме несправедливих висловлювань, які викликають розчарування в українському суспільстві, — йдеться у повідомленні.

Йдеться про висловлювання Папи Римського після закінчення спільної аудієнції у Ватикані 24 серпня. Понтифік прокоментував смерть дочки російського філолога Дар’ї Дугіної, яка разом із батьком активно підтримували «русский мир». Папа Франциск заявив, що за війну «розплачуються невинні».

Джерело

Новости Украины