У НБУ розповіли, як працюватимуть банки на День Незалежності

У НБУ розповіли, як працюватимуть банки на День Незалежності

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

У Нацбанку заявили, що у День Незалежності усі банківські установи будуть відкриті. У НБУ нагадали, що в Україні скасовано святкові дні, передбачені Кодексом законів про працю України. Відповідні норми містить закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Про це повідомляє пресслужба НБУ.

— З огляду на норми цього закону, а також дію військового стану святковий день 24 серпня — День Незалежності України, який припадає на середу, є звичайним робочим днем, у тому числі для банківської системи, — зазначили в НБУ.

Водночас Система електронних платежів (СЕП), система депозитарного обліку депозитарію Національного банку, депозитарної установи НБУ та система кількісного обліку депозитних сертифікатів СЕРТІФ 24 серпня 2022 року працюватимуть у звичайному режимі, додали в НБУ.

Зазначимо, під час війни СЕП працює у звичному режимі (23/7) і без перебоїв, як і у мирний час. Усі банки України підключені до системи та мають можливість проводити платежі клієнтів майже цілодобово та без вихідних.

Раніше Національний банк України ініціював проведення благодійної акції «Смілива гривня». Протягом наступних 3 місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 та 10 гривень для потреб Збройних сил.

Джерело

Новости Украины