У Повітряних силах вважають, що Росія може завдавати ударів раз на тиждень

У Повітряних силах вважають, що Росія може завдавати ударів раз на тиждень

Фото: REUTERS/Gleb Garanich/File Photo

У Росії достатньо ракет і безпілотників для завдання нових ударів по Україні. Періодичність обстрілів України може скоротитися приблизно до одного разу на тиждень. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону, передає НВ.

— Банально треба ракети ті ж самі перевезти на кораблі, поставити їх туди, зарядити. Тому така періодичність — близько раз на тиждень — може зберігатися, — сказав речник Повітряних сил.

Ігнат також зазначив, що перед нанесенням наступного масованого удару Росії треба час зрозуміти, які наслідки минулого, а поім визначитись, куди бити. 

— Вони проводять від обстрілу до обстрілу розвідку — де треба вдарити ще, яким чином завдати удару, щоб якомога сильніше ми це відчули. Ще один фактор — погодні умови, які безумовно впливають на процеси в авіації. Погодні умови більш сприятливі дозволяють вести фіксацію обстрілів із повітря, — розповів Юрій Ігнат.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ нагадав, що на початку жовтня кількість ракет за день досягала 30, 50, 70 і навіть понад 100.

Довідка

23 листопада Росія завдала сьомого масованого ракетного удару по енергосистемі Україні, країна пережила блекаут. Окупанти випустили 67 крилатих ракет, сили оборони знищили 51 ракету та п’ять дронів-камікадзе типу Ланцет. 24 листопада представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону сказав, що росіяни знадобиться не менше тижня, щоб підготуватися до нової масованої атаки. 26 листопада голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив в ефірі телемарафону, що наступного тижня енергосистема України може знову опинитися під загрозою блекауту через нові ракетні обстріли Росії.

Джерело

Новости Украины