У РФ завербували до 6000 зеків для війни: беруть тих, кого спершу відсіяли – Важные истории


У РФ завербували до 6000 зеків для війни: беруть тих, кого спершу відсіяли – Важные истории

Мобілізація у лавах окупантів (ілюстративне фото – ГУР)

ПВК «Вагнера» завербувала вже майже 6000 російських засуджених для участі у війні проти України та почала брати тих, кого спочатку «відсіювала». Про це повідомляє російське видання «Важные истории», посилаючись на власний підрахунок.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

З липня редакція «Важных историй» підраховує, скільки засуджених завербувала ПВК «Вагнера» для участі у війні. Результат: у 37 російських колоніях ПВК завербувала щонайменше 5786 осіб, вони дали згоду їхати воювати. З них, за даними видання, вивезено щонайменше 2036 осіб.

Глава російського правозахисного проєкту «Русь сидящая» Ольга Романова вважає, що насправді завербованих удвічі більше – 11 000, а вже поїхали в Україну близько 3000.

За даними джерела «Руси сидящей», після знятого на відео вербування Євгена Пригожина приєднатися до ПВК «Вагнера» захотіли близько 130 ув’язнених. У марійській виправній колонії №4, куди також приїжджали вербувальники, знайшлося близько 200 бажаючих.

Як пише видання, до деяких колоній вербувальники почали приїжджати повторно. Глава «Руси сидящей» Ольга Романова каже, що з Форносова (Ленінградська область) людей вивозили щонайменше двічі, а джерело «Важных историй» у петербурзькій колонії «Яблунівка» стверджує, що ув’язнених забирали вже тричі.

Водночас, як пишуть російські журналісти, нещодавно з «Яблунівки» забрали засуджених, яких раніше «відсіювали», та заявили їм, що якщо зараз чоловіки не погодяться поїхати за гроші, то через деякий час їм все одно доведеться їхати, але вже безкоштовно.

  • За даними Генштабу ЗСУ, у РФ вирішили поповнити резерв для війни за рахунок в’язниць, держпідприємств та зняття обмежень на призов для багатодітних сімей. Також хочуть примусово створювати регіональні батальйони, сформовані за національною ознакою.
  • 14 вересня у мережі з’явилося відео, як «кухар Путіна» Євген Пригожин, який вважається власником ПВК «Вагнера», особисто вербує ув’язнених для участі у війні проти України.
  • Сьогодні Генштаб ЗСУ повідомив, що на полігоні біля Тореза на Донеччині окупанти розгорнули тренувальний табір для підготовки особового складу, який прибув із місць позбавлення волі.

Також читайте: Кремль шукає, кого відправити воювати. До вербування Пригожина додалася «ініціатива» Кадирова

Джерело

Новости Украины