У Росії готують другу хвилю мобілізації, це ще більше перевантажить їхню систему – ISW


У Росії готують другу хвилю мобілізації, це ще більше перевантажить їхню систему – ISW

Мобілізація в Росії (Фото: сайт окупантів)

Російська влада готується до продовження мобілізації, навіть під час осіннього призовного циклу, що, ймовірно, призведе до подальшого переповнення і без того перевантаженого російського апарату формування збройних сил і завдасть шкоди підготовці мобілізованих та призваних військовослужбовців. Про це повідомляє Інститут з вивчення війни (ISW) у зведенні за 18 листопада.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

В ISW нагадують, що раніше російський диктатор Володимир Путін наказав припинити мобілізацію, щоб звільнити бюрократичні та адміністративні можливості для призову 1 листопада.

«Однак очевидно, що російська влада ніколи повністю не припиняла мобілізаційних заходів, а це означає, що обмежена кількість мобілізованих новобранців, як і раніше, проходять через систему підготовки в той час, коли призовники проходять свій власний цикл підготовки», – заявили в інституті.

На думку аналітиків, продовження таємних зусиль щодо мобілізації та потенційна підготовка до нової хвилі мобілізації одночасно з поточним осіннім призовом, ймовірно, суттєво навантажать і без того перевантажений російський апарат формування військ. 

Це, зазначили в ISW, призведе до ще нижчої якості підготовки як мобілізованих новобранців, так і призовників.

«Чергова хвиля мобілізації найближчими місяцями лише погіршить ситуацію і, ймовірно, погіршить загальну якість російських військ, які будуть перекинуті на передову в Україні», – прогнозують аналітики.

  • За даними ISW, Путін готується до другої хвилі мобілізації, але не може заплатити вже призваним.
  • 14 листопада повідомлялося, що у Білорусі оголосили тендер на друк 50 000 бланків мобілізаційних приписів, термін виконання – до кінця року.

Читайте також: У Росії працівників заводів возитимуть на збори до найманців ПВК Вагнера – Генштаб

Джерело

Новости Украины