У росіян почалась паніка — ОК Південь

У росіян почалась паніка - ОК Південь

Ворог «намагається займати позиції дуже обережно», зазначає Наталя Гуменюк

Наталя Гуменюк зазначила, що окупанти не знають звідки почнеться наступ, тому їм доводиться розпорошувати свої сили.

Російські загарбники нині знаходяться в перманентному стані паніки. Оскільки вони не знають звідки може початись український наступ, то їм доводиться розпорошувати власні сили на кілька напрямків. Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування Південь Наталя Гуменюк.

За її словами, ситуація на півдні, зокрема на Херсонщині, доволі напружена. Росіяни продовжують обстріли, хоча вже відчувають, що сили оборони починають їх відтісняти. Ворог «намагається займати позиції дуже обережно, тому що почувається неспокійно в цій смузі».

«Дуже щільно проводить мінування від урізу води лівого берега вглиб, намагаючись забезпечити собі нездатність для Сил оборони подолати річкову перепону і подальший суходіл. Таким чином вони намагаються захиститись», — пояснила вона.

Гуменюк додала, що «евакуація», яку проводять загарбники, є підтвердженням того, що вони намагаються облаштувати рубіж оборони, на який покладають певні сподівання.

Нагадаємо, раніше Гуменюк заявила, що росіяни готуються до чергового «жесту доброї волі», облаштовуючи оборонні рубежі та мінуючи все узбережжя на лівому березі Херсонської області. 

РФ може переступити «червону межу» запасу ракет — Гуменюк

Джерело

Новости Украины