У Саудівській Аравії вперше дозволили святкувати Різдво

У Саудівській Аравії вперше дозволили святкувати Різдво

Влада Саудівської Аравії зняла заборону на святкування Різдва Христового, дозволивши встановлювати ялинки та ілюмінації, а також дарувати подарунки. Про це повідомляє The Guardian.

— Було усвідомлення того, що треба щось міняти. Люди хочуть жити у глобальному світі. Надто довго їм нав’язували вузьку ідентичність. Нам нема чого боятися інших звичаїв, — розповів один із наближених до наслідного принца Мухаммеда ібн Салман.

За його словами, знявши заборону на святкування Різдва, влада Саудівської Аравії вирішила продемонструвати відкритість до людей. Мешканці Ер-Ріяда кажуть, що раніше робити різдвяні покупки могли нелегально, а цього року можна відкритим чином.

— Ви не побачите прикрашені ялинки у громадських місцях. Але у продажу можна побачити їх у коробках. Це означає, що святкувати Різдво є безпечним. Це велика зміна, – розповіла мешканка столиці Алія Обайді.

Як пише видання, у Саудівській Аравії публічне виконання обрядів інших релігій завжди вважалося протизаконним. Цього року влада країни вперше пішла на поступки, погодившись на демонстрацію святкування Різдва та відкритий продаж товарів, пов’язаних зі святом.

Джерело

Новости Украины