У Сенаті США закликали Путіна не провокувати «ненавмисну ескалацію»


У Сенаті США закликали Путіна не провокувати "ненавмисну ескалацію"

Чак Шумер (фото — ЕРА)

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер застеріг російського диктатора Володимира Путіна від того, щоб стати «причиною ненавмисної ескалації». Так він прокоментував сьогоднішній інцидент над Чорним морем з американським безпілотником та російським винищувачем, повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він назвав напад російського винищувача Су-27 на американський безпілотник MQ-9 Reaper «безрозсудним актом» Путіна та російських військових.

«Я хочу сказати пану Путіну, припиніть таку поведінку, перш ніж ви станете причиною ненавмисної ескалації», – сказав сенатор.

Він зазначив, що перехоплення не завадить Сполученим Штатам діяти над Чорним морем.

«Ці агресивні дії російської авіації ризиковані і можуть призвести, повторюю, до ненавмисної ескалації. США регулярно здійснювали польоти над Чорним морем ще до незаконного та безрозсудного вторгнення Путіна в Україну, і я впевнений, що наші військові продовжать це робити», – сказав Шумер.

  • Сьогодні, 14 березня, російський винищувач Су-27 пошкодив гвинт розвідувального дрона США MQ-9 Reaper над Чорним морем, дрон упав у міжнародних водах.
  • У Білому домі заявили, що перехоплення Росією американського безпілотника було «небезпечним» і «непрофесійним», США продовжуватимуть літати над Чорним морем.
  • У Міноборони країни-агресора кажуть, що російські винищувачі «не вступали в контакт» з безпілотним літальним апаратом, і він нібито впав сам.
  • У Пентагоні заявляють, що зіткнення американського безпілотника з російським літаком «ймовірно пошкодило» останній. Також у Міноборони США кажуть, що Росія «не отримала» дрон.

Джерело

Новости Украины