У Сумах виконком затвердив переможців конкурсу на вивезення сміття

У Сумах виконком погодив введення в дію рішення конкурсної комісії щодо визначення суб’єктів господарювання – виконавців комунальної послуги з вивезення побутових відходів, що утворюються на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади.

Відтак, з метою впорядкування поводження з відходами, що утворюються на території громади, забезпечення утримання території в належному санітарному стані, зменшення негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я населення, ураховуючи протоколи засідання конкурсної комісії та у відповідності до чинного законодавства України виконавчий комітет визначив виконавців комунальної послуги по лотах № 1, № 2, № 3, № 4 (ТОВ «А-МУССОН та ТОВ «Сервісресурс»).

Протягом 10 календарних днів, після прийняття конкурсною комісією рішення, мають бути укладені договори на надання послуг з вивезення побутових відходів між організатором конкурсу та переможцями. Угоди укладатимуться відповідно до Типового договору про надання послуг згідно з визначеною територією обслуговування, її розміру, схемою санітарного очищення Сумської міської ОТГ та іншими умовами, передбаченими законодавством у сфері ЖКГ.

Також суб’єктам господарювання необхідно укласти договори із споживачами (фізичними та юридичними особами) на надання комунальної послуги з поводження з побутовими відходами, а на надання послуг із захоронення, перероблення та утилізації побутових відходів (у тому числі й небезпечних відходів у складі побутових) – із суб’єктами господарювання, що надають такі послуги.

Окрім того, компанії зобов’язали в термін до 20 липня поточного року здійснити розрахунки тарифів та подати їх для подальшого встановлення до виконавчого комітету. Разом із тим, до затвердження тарифу, нарахування за послугу має здійснюватися суб’єктами господарювання за їх конкурсними пропозиціями.

У свою чергу, департамент соцзахисту населення повинен здійснювати відшкодування з надання пільг та субсидій суб’єктам господарювання, які є переможцями конкурсу.

При розгляді даного питання члени виконкому звернули увагу на неприпустимість демонтажу огорожі на сміттєвих майданчиках, який один із перевізників почав проводити одразу після проведення конкурсу на території, де він уже не працюватиме. Директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА повідомив, що після звернення до керівництва компанії проведення цих робіт призупинено.

Принагідно, міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив департаменту інфраструктури міста врегулювати дане питання, провівши перемовини з перевізниками та визначивши, на яких умовах попередник залишить наступнику встановлену раніше на сміттєвих майданчиках огорожу. Окрім того, очільник міста зауважив, що, зазначена ситуація не повинна повторитись, і перевізники мають постійно відчувати відповідальність перед містянами.

«Бізнес і відповідальність перед людьми – це окремі поняття. Конкурсна комісія своїм рішенням надала довіру організаціям з вивезення сміття, тому переможці мають виконати свій обов’язок та роботу на совість – правильно, чесно та вчасно! Відповідно, мешканці громади повинні бачити ідеальну чистоту у місті та розуміти, на чому обґрунтовується тариф», – підкреслив керманич обласного центру.

Додамо, що відповідно до законодавства, рішення про введення в дію рішення конкурсної комісії щодо визначення суб’єктів господарювання – виконавців комунальної послуги з вивезення побутових відходів, що утворюються на території Сумської міської ОТГ набуде чинності після затвердження Сумською міською радою.

Источник

Новости Украины