У Запоріжжі на ремонті гуртожитку «відмили» 100 тисяч гривень

В Запорожье на ремонте общежития "отмыли" 100 тысяч гривен

Інженер під час виконання робіт допоміг підприємству привласнити бюджетні кошти.

Фахівець здійснював технічне спостереження за проведенням будівельних робіт під час капітального ремонту одного із гуртожитків Запоріжжя. Діючи на користь третіх осіб, він підписав звітну документацію із внесеними до неї свідомо неправдивими даними. Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Чоловік завищив обсяг виконаних робіт та використаних для них матеріалів. Внаслідок цього підрядна організація незаконно отримала понад 100 тисяч гривень бюджетних коштів.

Слідчим слідчого управління ГУНП у Запорізькій області, за погодженням із Запорізькою обласною прокуратурою, фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 191 (пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання посадовцем своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Новости Украины