У Зеленського після підписання Путіним нових папірців нагадали про законні цілі для ЗСУ


У Зеленського після підписання Путіним нових папірців нагадали про законні цілі для ЗСУ

Михайло Подоляк (Фото — ОП)

Після підписання російським диктатором Володимиром Путіним юридично нікчемних «актів» про нібито включення до РФ тимчасово окупованих територій України радник глави Офісу президента нагадав про законні цілі для Збройних Сил України.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Подоляк наголосив, що будь-які російські об’єкти, що знаходяться на тимчасово окупованій території, є законними військовими цілями для атаки ЗСУ.

«Будь-який контрнаступ і деокупація територій підпадає під концепцію оборонної війни. Це абсолютна аксіома як для керівництва України, так і для наших союзників», – заявив Подоляк.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак теж відреагував на «рішення» Кремля: «Колективна божевільня може і далі жити у вигаданому світі. Найкращі ліки – ЗСУ, високоточна зброя, офензива (наступ. – Прим. Ред.). Повернемо до реальності, заберемо все своє».

  • 30 вересня 2022 року Путін підписав папірці, де вирішив назвати «незалежними територіями» тимчасово окуповані військами РФ частини Запорізької й Херсонської областей.
  • Далі спробу анексії «схвалили» у нелегітимній Держдумі та в конституційному суді РФ, а Радфед «ратифікував» ці папірці.
  • 4 жовтня президент Зеленський видав указ про нікчемність підписаних Путіним папірців про українські території.
  • Сьогодні Путін підписав папірці про те, що чотири частково окуповані українські області – Донецька, Луганська, Херсонська й Запорізька – тепер «прийняті до складу РФ».

Читайте також: Данілов: План порятунку Путіна – анексія, ядерний шантаж, примусити до миру. Але є нюанс

Джерело

Новости Украины