У ЗСУ пояснили, чому Бахмут зник зі зведень Генштабу: Боїв мінімум, але ведеться вогонь


У ЗСУ пояснили, чому Бахмут зник зі зведень Генштабу: Боїв мінімум, але ведеться вогонь

Бахмут (Фото — Facebook Генеральний штаб ЗСУ)

У Бахмуті бойові дії наразі зведені до мінімуму, тому протягом останніх кількох днів місто не фігурує у зведеннях Генштабу ЗСУ. Про це сказав речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

На запитання про те, чи означають ці зведення, що бойові дії в самому Бахмуті вже завершені, Череватий сказав, що «вони зведені до мінімуму» – за поточну добу на цьому напрямку було тільки одне боєзіткнення.

«Щоправда, ворог продовжує завдавати вогневих ударів. 250 разів він ствольною і реактивною артилерією бив по наших позиціях. Ми також відповідали ворогу вогнем, в результаті чого було вбито 80 окупантів, 99 зазнали поранень, один взятий в полон», – повідомив Череватий.

Також, за його словами, було підбито дві самохідні мінометно-артилерійські установки «Нона», одну установку «Гвоздика», одну станцію радіоелектронної боротьби і один польовий склад з боєприпасами.

«Ми спостерігаємо у ворога ротаційні процеси, зокрема і злочинної організації Вагнера. Для нас це не є причиною, щоб не наносити по них удари», – сказав речник ЗСУ.

Він зазначив, що наразі не було нових просувань ЗСУ по флангах, тому що йде «інша бойова робота», яка допоможе в майбутньому просуванні Сил оборони.

  • Про бої у Бахмуті не повідомлялось ані у вчорашньому, ані в сьогоднішньому зведеннях Генштабу ЗСУ, однак є дані про Бахмутський напрямок.
  • Вчора Череватий повідомив, що зниження інтенсивності боїв пов’язане з великими втратами ворога — загарбники втрачали лише вбитими понад 100 людей на день.

Читайте також: Мар’їнка. Росіяни намагались захопити взводні опорні пункти, втрат позицій ЗСУ немає

Джерело

Новости Украины