Україна і сім країн Європи створили новий формат співпраці Київська ініціатива


Україна і сім країн Європи створили новий формат співпраці Київська ініціатива

Фото: пресслужба Офісу президента

Україна і сім країн Центральної та Східної Європи – Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина – започаткували новий формат взаємодії під назвою Київська ініціатива.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Його представили на брифінгу в понеділок голова Офісу президента Андрій Єрмак та радники глав держав і урядів країн-учасниць.

Цей формат об’єднує безпосередніх сусідів і близьких партнерів України.

Новий формат розглядається як майданчик для обговорення спільних безпекових викликів для регіону Центральної та Східної Європи в умовах російської агресії проти України.

«Ціль, яку ми поставили і з якою ми впоралися, – це координація спільних зусиль. Ми багато про що сьогодні говорили. Спершу – це безпека. Проінформували наших колег про ситуацію на фронті, про потреби, які нам необхідні, щоби наших успіхів було ще більше. Говорили про продовження санкційного списку, гарантії безпеки», – повідомив голова ОПУ Андрій Єрмак.

Планується, що зустрічі Київської ініціативи відбуватимуться щомісяця у відеоформаті. Коло учасників може розширюватися.

  • Перед початком повномасштабної війни Україна, Велика Британія й Польща започаткували новий тристоронній формат співпраці. 
  • У червні Україна приєдналася до ініціативи Тримор’я як партнер-учасник.

Джерело

Новости Украины