Україна, Молдова та Західні Балкани. Шольц підтримав розширення Євросоюзу


Україна, Молдова та Західні Балкани. Шольц підтримав розширення Євросоюзу

Олаф Шольц (Фото: EPA)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав 27 членів Євросоюзу розширити альянс залученням країн Західних Балкан, України, Молдови, а згодом і Грузії. Про це він повідомив під час свого виступу у Карловому університеті у Празі, передає Reuters.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Шольц наголосив на прихильності Німеччини до розширення ЄС, підкресливши, що країни Західних Балкан, Україна, Молдова і, зрештою, Грузія повинні приєднатися до блоку.

За його словами, Євросоюзу потрібно «згуртувати лави, розв’язати старі конфлікти та знайти нові рішення».

За словами канцлера Німеччини, Євросоюзу для свого розширення необхідно зробити кардинальні кроки, зокрема змінити систему ухвалення рішень у сфері зовнішньої та податкової політики. Шольц висловився за скасовування принципу одноголосного ухвалення рішень.

«Тому я запропонував поступовий перехід до голосування більшістю у спільній зовнішній політиці, а також в інших сферах, таких як податкова політика», – сказав він.

При цьому Шольц назвав свої пропозиції «ідеями» та «їжею для роздумів», заявивши, що вони «не є готовими рішеннями Німеччини».

  • 23 червня Україна та Молдова набули статусу кандидата в ЄС.
  • Єврокомісія надала план дій , який потрібно виконати для початку переговорів щодо вступу до ЄС. Від України чекають низку реформ, зокрема антикорупційних.
  • Стефанишина заявляла, що Україна розраховує, що зможе стати членом Євросоюзу протягом п’яти років.

Також читайте: «Історичний момент». Албанія та Північна Македонія розпочинають переговори про вступ до ЄС

Джерело

Новости Украины