Україна не причетна до «атаки ДРГ» у Брянській області РФ, це місцевий спротив — Генштаб ЗСУ


Україна не причетна до "атаки ДРГ" у Брянській області РФ, це місцевий спротив — Генштаб ЗСУ

Валерій Залужний (Фото: Генштаб ЗСУ)

Україна не має жодного стосунку до історії з «українською ДРГ» у Брянській області Росії. Генштаб ЗСУ і радник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвали це кремлівською провокацією.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Історія про українські ДРГ в Рф – це класична провокація. Абсолютно свідома. Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність. Тим часом партизанський рух в Рф стає сильнішим та агресивнішим. Бійтеся своїх партизанів…» – написав Подоляк у Twitter.

У Генштабі у коментарі Бабелю наголосили, що українська армія веде бойові дії лише на території України.

«Все, що відбувається на росії, то спротив місцевого населення путінському терористичному режиму, недотримання заходів пожежної безпеки або інші причини, що не залежать від ЗСУ. Зокрема, повідомлення в мережі Інтернет про події на Брянщині є зухвалою московською провокацією», — зазначили у Генштабі.

  • Сьогодні у російських пропагандистських ЗМІ поширили інформацію про нібито «прорив» української диверсійно-розвідувальної групи у Брянській області. Повідомлення пропагандистів суперечать одне одному. Вони писали, що найближчим часом Путін проведе екстрене засідання Ради безпеки РФ. Проте спікер диктатора Пєсков спростував цю інформацію.
  • У Telegram-каналі «Русский Добровольческий корпус» говориться: «Прямо зараз на всіх інтернет-ресурсах ви можете побачити новини про «українські ДРГ», які вбили дітей, взяли заручників, але водночас спішно пішли і таке інше. Все це брехня кремлівських пропагандистів. «Русский Добровольческий корпус» прийшов до Брянської області, щоб показати співвітчизникам, що надія є, що вільні росіяни зі зброєю в руках можуть боротися з режимом».

Джерело

Новости Украины