Україна отримає 450 млн канадських доларів на закупівлю газу

Україна отримає 450 млн канадських доларів на закупівлю газу

Фото: facebook.com/dshmyhal

Україна отримає 450 мільйонів канадських доларів на закупівлю газу до опалювального сезону. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

— Черговий крок солідарності від дружньої Канади. Україна отримає 450 млн канадських доларів допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону, — написав він у твіттері.

Шмигаль подякував прем’єру Джастіну Трюдо, віцепрем’єр-міністру фінансів Христі Фрілан та усьому народу Канади за підтримку України.

На сайті уряду йдеться, що під час селекторної наради з керівниками областей Денис Шмигаль доручив створити резервні запаси матеріалів, обладнання та палива, зокрема деревини.

У міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів розповіли, що держава має можливість заготовити 2,3 млн кубічних метрів деревини. У міністерстві розвитку громад повідомили, що Україна накопичила 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля. 

Готовність об’єктів житлового фонду до осінньо-зимового періоду становить 72%, а теплових мереж — 74%. Області надали плани реагування в кризових ситуаціях, що можуть виникнути під час осінньо-зимового періоду.

Шмигаль зауважив, що Україна та Європа готуються до найскладнішого опалювального сезону. У ЄС було узгоджено зменшення споживання газу на 15%.

Джерело

Новости Украины