Україна отримає перші БМП Bradley у найближчі тижні – Пентагон


Україна отримає перші БМП Bradley у найближчі тижні – Пентагон

Фото: Пентагон

Україна отримає перші бойові машини піхоти Bradley зі США у «відносно близькому майбутньому» – протягом найближчих тижнів. Про це заявив на традиційному брифінгу для американських журналістів представник Міністерства оборони США, пише Голос Америки.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«В останньому оголошеному пакеті озброєнь ми зосередились на наданні українцям спроможностей, які вони можуть використати негайно, аби змінити розклад сил на полі бою», – сказав посадовець Пентагону.

У попередніх двох пакетах військової допомоги Сполучені Штати оголосили про передачу Україні 109 бойових машин піхоти Bradley, яких називають «вбивцями танків». Після цього для українських військових організували кількатижневі тренування на цих системах у Німеччині.

Говорячи про нинішню ситуацію на полі бою в Україні, представник Пентагону додав, що після серйозних втрат у Бахмуті Росія намагається посилити свої позиції на всій лінії фронту десятками тисяч мобілізованих. Але ці солдати»погано оснащені, погано навчені, і їх поспіхом кидають на поле бою», сказав спікер.

В Пентагоні підтвердили, що попри російський наступ, українські військові продовжують успішно тримати стрій та обороняти Бахмут.

  • 6 січня у США заявили, що передадуть Україні 50 бойових машин піхоти Bradley з 500 протитанковими ракетами TOW і 250 000 патронів калібру 25 мм.
  • 19 січня американський президент оголосив про додатковий пакет військової допомоги з іще 59 Bradley, до яких додадуть 590 протитанковими ракетами TOW та 295 000 патронів калібру 25 мм.

Читайте також: Вбивці Т-72, броня та ППО. Як Захід виводить Україну на новий рівень у війні з Росією

Джерело

Новости Украины