Україна відхилила пропозицію Росії сісти за стіл переговорів на майданчику G20

Україна відхилила пропозицію Росії сісти за стіл переговорів на майданчику G20

Фото: facebook.com/kondratiukolena

Український парламент відкинув пропозицію російського парламенту про переговори, а заяву голови Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко назвав фальшивою. Про це написала у своєму фейсбуці віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк.

— Рада, що мій сьогоднішній виступ на Саміті G20 в Індонезії із закликом до парламентів усіх країн світу засудити злочини росіян, псевдореферендуми та анексію наших територій підтримали всі демократії, і це змусило росіян вкотре збрехати про переговори, тепер — вже у парламентах. Відверто кажучи, від попереднього пафосу та зверхності «матвієнок» залишилася одна брехня! — заявила Кондратюк.

За її словами, сідати за стіл переговорів із воєнними злочинцями, які проголосували за анексію українських територій, український парламент не буде.

— Всі, хто проголосував за анексію українських територій, воєнні злочинці! З ними ніхто жодних переговорів не вестиме! Усі вони відповідатимуть у міжнародному трибуналі! Україна перемагає і переможе! — наголосила віцеспікер Ради.

Під час виступу на саміті G20, який проходить в Індонезії, голова Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко запропонувала українському парламенту сісти за стіл переговорів на майданчику саміту. Вона запропонувала, щоб парламенти країн «спробували зрозуміти один одного та знайти домовленості».

Джерело

Новости Украины